LAHTELAISTA KELLOMUOTOILUA POHJOISMAISEEN KILPAILUUN

SAVU_liekeissä pakattu.jpgLahden ainoa kellovalmistaja SAVU Design Salonen on selviytynyt finaaliin pohjoismaisessa Precious Talents kilpailussa. SAVU Design Salonen on myös kilpailun ainoa Ruotsin ulkopuolinen finalisti.


Precious Talents on pohjoismainen kello- ja korualan kilpailu, joka on tarkoitettu uusille, enintään kaksi vuotta toimineille yrityksille.

Kilpailussa mitataan erityisesti yritysten tuotteita, suunnittelua, ammattitaitoa, business strategiaa ja markkinointia. Finalistit on valittu portfolion perusteella. Kilpailun ensimmäinen etappi on 9.-12.9.2016 järjestettävät Precious messut Tukholmassa, josta kilpailu varsinaisesti alkaa. Kilpailun voittaja julkistetaan seuraavan vuoden messuilla.

Korpiromantiikkaa ja käsityötä

SAVU Design Salonen on muotoilija/kultaseppä Tommi Salosen marraskuussa 2014 Lahteen perustama yritys, joka valmistaa käsityönä rannekelloja ja koruja jalometalleista. Yrityksen tyyliä kuvaa parhaiten sana korpiromantiikka. Tommi Salonen on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulun muotoilu- ja taideinstituutista keväällä 2014.

Tommi Salonen on kilpaillut jalometallialalla ennenkin. Syksyllä 2014 hän sijoittui kultasepänalan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa neljänneksi, vaikka hän valmisti kilpailutehtävän murtuneella ranteella. Syksyllä 2015 hänen sormuksensa Kelo oli Vuoden Kaunein Sormus 2015 kilpailun finaalissa.

Onnea kisaan!

Kelo sormusNemorosa1

|

« Takaisin
1_kelloseppa_btn.png
2_vuokrattavat_btn.png
3_3_kelloseppamuseo.png
4_kelloseppakoulu.png

 

©2018 Suomen Kelloseppäliitto ry